Welcome to Netrider ... Connecting Riders!

Interested in talking motorbikes with a terrific community of riders?
Signup (it's quick and free) to join the discussions and access the full suite of tools and information that Netrider has to offer.

ZXR250 - engine cuts out when warm/hot

Discussion in 'Technical and Troubleshooting Torque' started by Seko, Sep 7, 2008.

  1. Went for a short ride today, bike started normally, ran perfectly up until the engine got up to proper operating temp. Was running a bit warmer than usual yesterday as it was a warm day + in stop start traffic.
    So after riding for about 15 mins, It started sounding like it was running on 2 cylinders, lost all power and cut out by itself when I pulled over on the side of the road. Eventually got it started again after it cooled a bit and rode home straight away (it was running normal again on the way home).

    Took it out again later in the afternoon, and exactly the same thing happened. As soon as the engine gets hot, it starts playing up.

    This happened the other day as well and thought the spark plugs may be fouled up. Took the plugs out and they looked fine.

    Any ideas what the problem may be? Ignition Leads, dizzy?

  2. renew your vacuum lines to the fuel tap. As the bike is warming up air is getting in and the tap is partially closing and the bike is leaning out and that makes it get hotter and . . . . .
  3. other thing to try next time is open and shut your petrol cap then try to start it. if the breather thingy is blocked there might be a vacum